Laminaatti narisee hiljaa jalkojen alla, kun Pike hiippailee makuuhuoneesta keittiöön. Matkalla pitää väistellä puolison lattialle jättämiä vaateläjiä. Viisi ja puoli askelta ja pyykkikori olisi kädenmitan päässä. Vieköön itse. Pike voitelee leivät ja puolittaa sanomalehden valmiiksi pöydälle. Hande ylittää läjät lähes samoin askelkuvioin ja toivottaa hyväthuomenet. Pike huomaa mustat silmänaluset ja jakauksen kohdalta rasvottuneet hiukset. Nukuitko hyvin, kulta?

Lounastauolla Pike laittaa Handelle tekstarin muistuttaakseen, että Lissun luo oli kutsuttu kello kuudeksi. Kahvikuppi, sydänhymiö ja huutomerkkirivi perään. Ok <3. Pike ehtii kotiin ennen Handea. Edellispäivän makaroonilaatikosta riittää molempien kurniviin vatsoihin. Kaikkein mieluiten Hande nostaisi jalat rahille ja katsoisi vaikka alkuillan puutarhaohjelmien uusintoja tyhjin silmin ja ajatuksin. Sen sijaan edessä on Lissun loputon puheenpulputus ja Eikan omakehuvivahteiset vitsinsutkautukset. Ja vähän kuivunut pullapitko. Luvattu mikä luvattu. Et kai sä nyt tota paitaa laita, sanoo Pike. Sullahan on se uusikin, se ku ostettiin alesta, laita se. Hande huikkaa jotain hilpeää harmituksen peittääkseen ja vaihtaa paidan. Häpeääköhän se tosissaan jos tulisin tuossa vanhassa?

Hande nyppii vaivihkaa rusinat ulos pullasiivusta kuunnellen Lissun kujertelua, aiheena lomamatka Kolille. Kuulemma oli oikein kuherrusviikko pitkästä aikaa. Eikka nojaa selkänsä tukevaa tammituolia vasten ja iskee merkitsevästi silmää. No sepäs hienoa...että sellasta....meillä nyt ei mitään tollasta enää olekaan, vanhat ihmiset. Mitä? Miksi helvetissä Pike alkaa tollasia puhumaan. Just nyt ja noitten kuullen. Itse se on kääntänyt selkänsä jo monta viikkoa ja valitellut loputonta väsymystään. Hande mutisee anteeksi ja häviää pikkulaan. Mahtuisiko tuosta ikkunasta ulos jos oikein yrittäisi? Hande tyytyy heittämään rusinat pyttyyn ja palaa livertelyn täyttämään olohuoneeseen.

Kotimatkalla Pike mököttää. Hande ei huomaa, koska on keskittynyt kuuntelemaan autoradion uutislähetystä. Isis ja Syyria tuntuvat juuri nyt turvallisilta aiheilta. Kotona läjät nostavat korkeuttaan kun aviopari asettuu yöpuulle. Pike sen tekee ensin. Kääntyy kohti, liukuu keskelle vuodetta. Hande siirtää tyynyä, niin että nenät on lähes vastakkain. Ollaanko me niin vanhoja muru? No ei olla, anteeksi, se vain lipsahti. Pike rapsuttaa etusormella vaimonsa olkapäätä, nukutaanko vai leikitäänkö kolia? Sopiiko jos leikitään huomenna, tehdään oikein pitempi luontovaellus. Sovittu. Hyvää yötä Pirkka. Hyvää yötä Hannele.

tuli.jpg