Onhan meillä varmasti kaikki nyt mukana, Lissu touhottaaa tahallisen kovaäänisesti valkotiilisen omakotitalon pihassa. Audin takahotlari on täynnä matkalaukkuja ja retkeilyreppuja. Onneksi Lissu oli tajunnut tarkistaa Eikan laukut. Että joku kuvitteleekin pärjäävänsä Kolin reissulla yksillä ainoilla kangastossuilla. Valkokultaisen Versacen Lissu heittää olkapäälleen heiluttaessaan suurieleisesti ruohoa leikkaavalle naapurilleen. Matka sujuu joutuisasti rupatellessa. Taukopaikoilla Lissu levittelee Eikan eteen kuvia ja karttoja ja näyttää rakennekynnellään mitä reittejä sitten vaelletaan. Lissun silmät loistavat hänen puhuessaan, miten upeita kuvia miltäkin vaaroilta ja metsäkoloista oikein saisikaan. Lissu oli varannut hotellihuoneen isolla tauluteeveellä ja parkettilattialla jo hyvissä ajoin viime syksynä. Vaelluskengät ja muut ulkoiluvaatteet hän oli onnistunut hankkimaan tammikuun alennusmyynneistä. Eikan rinkka oli pitänyt hakea Helsingistä asti, kun muualta ei enää löytynyt sitä kivaa lilan väristä.

Ensimmäinen puolikilsaa menee ihan mukavasti. Lissu saa otettua muutaman upean selfien ja Eikasta komean poseerauksen pienellä kallionkielekkeellä. Sitten Lissun kantapäitä alkaa kirvellä ja selkää pitkin valua hikinoro kohti hiertäviä stringejä. Odota Eikka, onko ihan pakko harppoa ku hirvi! Lissu levittää istuinalustat seuraavaan polunmutkaan Eikan vastusteluista huolimatta. Missään nimessä näillä jaloilla ei kavuta yhtään kauemmas, käännymme takaisin kun briejuusto-päärynä-pähkinäsalaatit on syöty. Muutama iloinen yhteiskuva ja vaivalloinen paluu hotellille. Illalla Eikan rasvatessa vaimonsa kipeitä jalkoja, Lissu selaa ottamiaan kuvia ja laittaa pari facebookkiin pitkän selostuksen ja sydänhymiöitten kera. Kaikki, joissa näkyy Lissun paljaat käsivarret tai Eikan yrmeä ilme deletoidaan samantien. Kyllä näitä nyt kelpaa näyttää Pikelle ja Handelle!

Lissu pesee vielä hampaat ja levittää hyväntuoksuista yövoidetta kasvoilleen. Ja riisuutuu ilkosilleen. Sillä välin parivuoteessa Eikka on avannut taulutelevision. Ja oluttölkin. Lissu sujahtaa miehen viereen ja rapsuttelee tätä niskasta ja rintakarvoista. Eikka selostaa futismatsin kuvioita ja pomppaa aina välillä istumaan. Olutta läikkyy valkealle lakanalle. Toisen puoliajan lopulla Lissu väsyy tuloksettomaan kiehnäämiseen ja ottaa nukahtamislääkkeen. Hän on hävinnyt tämän ottelun.

Joo, täytyy viedä emäntä vähän luonnon helmaan rentoutumaan, huikkaa Eikka naapurille pinkin pikeepaitansa kauluksia nostellen. Sitten vaan navigaattori päälle ja menoksi. Mmm...juu-u...ahaa...Eikka vastaa Lissun pulputukseen. Matka etenee hitaasti ja jano nopeasti. Saisipa nyt ison huurteisen! Onkohan se Lissu varmasti valinnut sellaisen huoneen, jossa on kunnon TV. Se onneton oli varannut tämänkin matkan yhtään miettimättä, että samaan aikaan pelataan jalkapallon MM. Pakkohan se oli lähteä, rinkat ja muut härpäkkeet sentään hankittu. Eikan visalla.

Ei hullumpaa, Eikka myöntää maisemia katsellen. Sattui näin mukava ilmakin. Eikka askeltaa tarmokkaasti eteenpäin, niin että veri kohisee suonissa ja raikas ilma täyttää toimistotunkkaiset keuhkot. Kyllä Suomen suvi on sitten kaunis! Tässähän voisi vaeltaa vaikka kuinka pitkälle, jos ei koko aikaa pitäisi pysähtyä ottamaan kuvia. Lissu asettelee Eikan käsiä oikeisiin asentoihin ja komentaa hymyilemään. Kilometrin kohdalla vaimon ääni on muuttanut sointuaan ja noussut kaksi sävelaskelta ylemmäs. Ei hyvää tiedä. Lissu on päättänyt, että nyt syödään ja sitten riitti. No, hotellilta saisi ainakin kunnon ruoka-annoksen.

Suihkun jälkeen saa vihdoin pötkähtää leveällle sängylle ja suhauttaa tölkin auki. Juuri parahiksi matsin alkuun. Vaimokin on taas tyytyväinen, kun Eikka osti sille myymälästä jonkun himoitsemansa ylihinnoitellun koltun ja hieroi rasvaa sen rasittuneille jaloille. Ja suukotti hiertymät terveiksi. Kyllä Eikka nämä keinot tietää. Tuttu, voimakas ryppyvoiteen tuoksu pyörii ilmassa kun Italia tekee ensimmäisen maalin. Mikä potku! Väliajalla Eikka vaihtaa yöpöydällä lojuneet tyhjät tölkin täysinäisiin ja selostaa samalla Lissulle ekan puoliajan ratkaisevat käänteet ja miten toinen puoliaika tulisi pelata. Ei vaimo näistä kuitenkaan taida paljon ymmärtää. Pelin päätyttyä Eikka huomaa Lissun nukahtaneen. Harmi, häneltä jäi jännittävä loppupeli näkemättä. Saksa voitti.

20150803_190811.jpg